Вход / Регистрация

Вход за клиенти
Платен (Pro)

само за 24.90лв.!

МАРИСАН и КОЛЕВ АД

адрес: ул. Калнъ дере 15, ИЗП, Русе 7009

телефон: 082 519721

e-mail: info@marisanbg.com


МАРИСАН е компания, играеща важна роля в развитието на строителната индустрия в България. Носейки тази отговорност и анализирайки нуждите на пазара, компанията разработва и въвежда на пазара:

-          Първата, произведена в България, строителна смес за зидане с блокчета от газобетон.

-          Първата, произведена в България, циментова шпакловка.

-          Първата, произведена в България, лепило-шпакловъчна смес за топлоизолационни системи.

-          Първата, произведена в България, топлоизолационна система, като и до сега, топлоизолационните системите на МАРИСАН остават единствените в България, произведени „под един покрив“.

Първият продукт на фирмата е част от серията лепила за керамични покрития ТЕРАФЛЕКС®. С времето успява да се наложи на пазара като синоним за отлично и безкомпромисно качество, неизменен помощник в работата на всеки майстор и строителен работник. Продуктите от серията ТЕРАФЛЕКС®, изграждат устойчиво доверие в компанията, значително подпомагайки последвалото разширяване на продуктовата гама. Постепенно, на пазара се появяват и останалите серии продукти, покриващи специфичните нужди на всички довършителни строителни работи: различни видове лепила, шпакловки, хидроизолации, замазки. Тяхното качество, както и сигурността в избора се гарантират от запазените марки на компанията, най-известните, от които са ТЕРАФЛЕКС®, ТЕРМОФЛЕКС®, ХИДРОЗОЛ®, ГАЗОЛИТ®, ЦИМЕНТОЛ®, ТЕРАПОР® и т.н.

През 2006г. МАРИСАН създава и втори иновативен завод, предназначен за производство на топлоизолационни материали от EPS. За партньор и доставчик на оборудването, както и изпълнение на цялостния проект, е избрана австрийската фирма HIRSCH MASCHINENBAU, участник в създаването на най-големите и модерни фабрики за преработка на EPS в световен мащаб. По този начин, и до момента, заводът на компанията остава най-модерният и автоматизиран, що се отнася до производството на топлоизолационни материали от EPS, в България.

Този ход позволява на компанията, първа на пазара да предложи цялостни системни решения в сферата на топлоизолирането. През 2008г., топлоизолационните системи ТЕРМОФЛЕКС® биват отличени със златен медал за качество на 64-ия Международен технически панаир в Пловдив. И до момента те остават единствените топлоизолационни системи, притежаващи такова отличие в България.

Малко след въвеждането в експлоатация на новия завод, се стартира и процесът по модернизиране на завода за производство на сухи строителни смеси. За партньори, МАРИСАН избира световните лидери в производството на оборудване и машини от такъв тип: KAWASAKI ROBOTICS, MAILLIS GROUP и DANTHERM GROUP. Роботизирането и автоматизирането на почти всички операции в производството, гарантират непрекъснатото и постоянно качество на всички продукти, произведени в него.

Следвайки този дух, през 2011г. в експлоатация се въвежда и третия завод на фирмата с изцяло автоматизирана линия за производство на пастообразни мазилки, бои и грундове. Реализацията на този проект позволява внедряването на, уникално за България, напълно автоматизирано производство.

През 2014г. МАРИСАН инвестира в две основни технологични направления – линия за производство на водоразтоврими строителни лепила на поливинилацетатна основа (PVA) и оборудване за производство на декоративни архитектурни елементи, профили и покрития за тях.

Ясно осъзнавайки отговорността, която компанията носи за качеството на своите продукти и системи, не само до момента на закупуването им, а и след това, МАРИСАН изгражда и своя собствена изпитателна лаборатория. Оборудвана с най-съвременна лабораторна техника и отговаряща на всички международни стандарти, лабораторията позволява детайлно изследване на всички видове сухи строителни смеси, мазилки, бои и цялостни системи за хидро- и топлоизолиране. Висококвалифицираните технолози, работещи в лабораторията на компанията, както и тяхното тясно сътрудничество с лабораториите на BASF, WACKER и DOW CHEMICAL, придават самочувствието, не само за повишаване ефективността на настоящите, но и за перманентното разработване на нови иновативни продукти и решения, изпреварващи очакванията на пазара. Важен момент в работата на лабораторията е и помощта, която тя оказва на партньорите на МАРИСАН, позволявайки извършването на точен и прецизен лабораторен анализ, изцяло съобразен с техните нужди и изисквания.

Визията на МАРИСАН:

Технологичен водач в устойчивото изграждане и оформяне на енергийно ефективни жизнени пространства, близки до хората и техните нужди!

Мисията на МАРИСАН:

Съхраняването на сградите и оптимизиране на тяхното естетическо въздействие!

Философията на МАРИСАН:

Идеята, около която всички в МАРИСАН се обединяват става едновременно и философия на компанията - разработване на иновативни продукти, системи и интегрирани комплексни решения, подсигуряващи строителството, щадящи природните ресурси и, гарантиращи функционалните и комфортни условия на живот и труд. Едновременно с това, компанията е насочила своя фокус към активното оптимизиране на дейността на работещите в тази среда - инвеститори, строителни предприемачи, майстори и работници.

С течение на годините, тази философия се доразвива и придобива нови измерения – амбицията МАРИСАН успешно да спомогне за разрешаване проблема със съхраняването на живота на старите постройки и качественото изграждане на нови такива. За тази цел, компанията непрекъснато извършва изследвания и разработки за производство на системи от продукти и услуги, съхраняващи и подобряващи различните части и конструктивни елементи на сградите (фасади, стени, покриви, подове, облицовки и др.). Редом с тези функционални задачи се нарежда и естетическото оформяне на сградите с цвят и структура.

Казано на кратко – целта, която МАРИСАН е поставила пред себе си, е да бъде новатор в оформянето на едно екологично и функционално човешко жизнено пространство. Именно това мотивира съвместната работа на компанията с клиенти и партньори, споделящи същите приоритети и цели.

Цялата политика на МАРИСАН, както и високите изисквания, които компанията си поставя, се съдържат в девиза: БИЖУТЕРИ В СТРОИТЕЛСТВОТО!


повече

Продукти

Фирмени новини

19.06.2019

ТЕРМОФЛЕКС® SUPER STAR – ключът към здравината и надеждността на топлоизолационната система

ТЕРМОФЛЕКС® SUPER STAR – ключът към здравината и надеждността на топлоизолационната система     Статистиките сочат, че средната експлоатационна продължителност на една топлоизолирана фасада е около 35 години. Но за да се гарантира функционалната ѝ устойчивост за толкова дълъг срок, основното изискване е да тя да бъде проектирана и изградена съгласно всички установени ...

 
15.05.2019

Саморазливната подова замазка и ползите в строителството

Една от най-често срещаните, но в същото време и особено специфични задачи в строителтвото, е оформянето на идеално гладки и равни подови площи. Този тип дейност обикновено изисква внимателен подход, тъй като допускането на евентуални грешки често води до влошаване експлоатационното качество на помещенията, компрометиране на подовите покрития и дори ...

19.04.2019

Оформяне на красиви и функционални пространства в хотелски комплекси с помощта на архитектурни профили и декорации

Според данни на НСИ в България има над 3200 категоризирани хотела като, към момента, леглата само по черноморието надвишават 230 000. Данните са явен индикатор за конкуренцията в сектора и сериозните предизвикателства, пред които хотелите и ваканционните комплекси се изправят. Наличието на множество възможности за отдих пред туристите налага пред бизнеса ...

Партньори

ФОРМТРЕЙДИНГ