Вход / Регистрация

Вход за клиенти
Платен (Pro)

само за 24.90лв.!

Мелко България ООД

адрес: гр.Сливен кв. Индустриален п.к.184

телефон: 044 66 78 05

e-mail: office@melko.bg


СПЕЦИАЛНИ БРАШНА0.00 лв.

Пълнозърнесто ръжено брашно

Пълнозърнестото брашно съдържа по-малко количество белтъци, по-малко количество нишесте, но е с по-високо съдържание на хранителни влакнини от пълнозърнесто пшеничното. По-високо е и съдържанието на витамини от групата В, някои минерали (фосфор, манган, селен) и фитоактивни вещества. Тъмно пълнозърнестото брашно притежава всички изброени положителни за здравето ефекти на пшениченото пълнозърнесто, но с по-изразен протекционен ефект срещу захарен диабет, тъй като консумацията на ръжен хляб предизвиква отделяне на по-малко количество инсулин.

Пълнозърнесто пшенично брашно.

пълнозърнесто_пшенично_50kg

 

 

 

 

Брашно, получено при смилане на цялото зърно, без отделяне на нито една фракция от него. Полученият продукт осигурява идеална комбинация от полезни вещества нужни на организма, участващи в състава на пшеницата-минерали, желязо, мед, цинк, селен, магнезий, витамини от Б-групата и високо съдържание на баластни вещества.

Пшенично ръжено брашно

пшенично_ръжено

 

 

 

Пшенично ръженото брашно притежава високо минерално и витаминно съдържание. Продуктите от пшенично-ръжено брашно спомагат за поддържане на нормалното телесно тегло, нормалните нива на кръвната захар. Съдържа ценни за организма витамини(В1,В2,РР),минерални вещества и влакнини.

 

Ръжено брашно

ръжено

 

 

 

Ръженото брашно е богато на минералите: манган, желязо, мед, цинк, селен, магнезий и на витамини от В група,съдържа поли феноли, които имат антиоксидантно действие. За разлика от пшеничното е с по-високото си съдържание на незаменимите аминокиселини (лизин и треонин). Ръженото брашно е изключително богато на фибри (до 22%), които стимулират функцията на червата и намаляват риска от запек. Водно разтворимите влакнини имат допълнителни благоприятни ефекти върху нивата на холестерола и кръвната захар.

 

 

Едрозърнесто пшенично брашно

едрозърнесто_пшенично

 

 

 

Едро смляно пшенично брашно, без отделяне на нито една фракция от него.Запазва в състава си всички полезни вещества – витамини (В1,В2,В6), минерални вещества, влакнини.

 

 

 

 

 

 

 

Многозърнесто брашно

многозърнесто

 

 

 

Многозърнестото брашно е енергийно балансирана комбинация от четири вида зърна-пшеница, ръж, царевица и ориз. Готовият продукт е с ниско съдържание на мазнини, източник на въглехидрати, белтъчини, незаменими аминокиселини. Многозърнестото брашно съдържа витамини от групата В(В1,В2,В6)РР и Е,минерални вещества-Ca K P Mg Fe, белтъчини и въглехидрати.

Мелко-България-ООД

Фирмени новини

30.03.2011

КЪДЕ ДА НИ НАМЕРИТЕ

Брашната "Мелко" можете да намерите във веригите Кауфланд, Мерканто, Лидъл, както и в много други хипер маркети и магазини близо до Вас.

 
30.03.2011

ОБНОВЛЕНИЕ В "МЕЛКО ВАРНА"

Неотдавна започна обновлението на "Мелко" в град Варна. До края на есента мелницата ще бъде напълно реновирана и оборудвана с нови машини.

30.03.2011

МЕЛКО МИКС ЗА ХЛЕБОПЕКАРНИ

На 01.05.2010г. Мелко пусна за продажба новият си продукт Микс за хлебопекарни. След минаването на предварителните тестове за пекарните качества на брашното всички са еднинодушни, че това ще бъде новият хит при готовите миксове. Миксът е много добре ...

Партньори