Вход / Регистрация

Вход за клиенти
Платен (Pro)

само за 24.90лв.!

ДИК Фарм ООД

адрес: София, кв. Изток бл. 55 вх. Б

телефон: 02/956 16 87; 02/465 42 43

e-mail: dik_pharm@mail.bg


ДЕЗИНСЕКТА гел0.00 лв.

ДЕЗИНСЕКТА гел - готова отровна примамка за борба с хлебарките

в жилища, хотели, детски и здравни заведения, складове; хранителни, търговски, ветеринарни и други обекти. Опаковки: пластмасов флакон 100 мл за професионална употреба; метална туба 20 мл за масова употреба; комплект туба+накрайник+къщички в блистер. 

 

Хлебарките произхождат от тропическите страни, но днес се срещат почти навсякъде, където има необходимите за тяхното развитие условия - топлина, влага и храна: ресторанти, заведения за производство и търговия с хранителни продукти (кухни, бюфети), болници, детски градини и други обекти, почти винаги в съжителство с човека. Причини за широкото им разпространение са: размножение през цялата година в отоплени помещения, голяма плодовитост, способност за бързо разселване в сгради. Първото поколение се състои от няколко десетки, второто вече стотици, а в третото стават хиляди.

Три основни вида са хлебарките в нашата страна:

-   голяма черна или "ориенталска" хлебарка,

-   подобна на нея, но с кафеникав цвят - "американска" и

-   по-малка, светлокафява или "германска" хлебарка.

Последната има най-кратък цикъл на развитие и е най-широко разпространена.

Хлебарките избягват светлината и затова рядко се наблюдават през деня. Те са всеядни насекоми, но предпочитат хлебни и сладки храни, млечни продукти, плодове и зеленчуци.

Наред с увреждане и замърсяване на храните с болестотворни микроби, хлебарките нарушават хигиената и спокойствието в жилището.

Съществува доказана връзка между алергичната астма и експозицията към алергена от хлебарки. Деца, чувствителни към този алерген, по-често постъпват в болници и отсъстват от училище. Днес съжителството с хлебарки с нищо не може да бъде оправдано. Поради биологичните им особености борбата с хлебарките може да бъде напълно успешна, следвайки посочените по-долу съвети.

Направете внимателен оглед за откриване на местата, където хлебарките се крият и развъждат: цепнатини и пролуки, укрития около тръбопроводи, инсталации, шкафове, под хладилници, мивки и др. Съгласно препоръките на Световната здравна организация най-удобно, безопасно и изгодно е прилагането на отровни хранителни примамки за хлебарки. За целта нашата фирма предлага препарата ДЕЗИНСЕКТА - гел в различни разфасовки заедно със специални пластмасови "къщички" за прилагането му.

За да постигнете бърз и сигурен резултат спазвайте следните указания:

1)       Преди да заложите примамката направете основно почистване на жилището, като по възможност премахнете ненужните предмети.

2)       Препоръчително е хранителните продукти да се държат в добре затварящи се съдове или пликове, за да бъдат недостъпни за хлебарките.

3)       Поставете накрайника на тубата (след пробиване на отвора ѝ с нейната капачка) и сложете по 4 капки гел във всяка къщичка. Ползвайте накрайника и за впръскване на препарата във фуги и точкуване на подходящи места.

4)       Поставете къщичките с примамка на местата, където най-често сте виждали хлебарки, а именно: под мивката (3-4 броя), под хладилника, под и зад шкафове, мебели, електро­уреди, в банята и други места, привлекателни за хлебарките.

След 5 до 10 дни обикновено се постига пълен резултат - не се наблюдават повече живи хлебарки. Това се дължи на т. нар. "домино ефект". Отровната примамка е особено привлекателна за хлебарките. Действа сравнително бавно, като една хлебарка убива още няколко от колонията чрез фекалиите, които отделя и наличието на канибализъм. Тези насекоми отлагат яйцата си в т. нар. "кокони". Новоизлюпените преминават през 7 стадии на развитие. За да преминат от първи във втори стадий, те задължително трябва да се хранят с изпражненията на възрастните, така поемат необходимата доза отрова и развитието им се прекратява. Препоръчва се след като хлебарките бъдат унищожени да се направи ремонт, като се премахнат възможни укрития за тях. 

Ст.н.с. Д-р И. Карачолев, д.м.н.

dik_pharm@mail.bg

тел. за контакти: 02/ 4654243, 02/ 9561687, 087 8201280, 087 8724065, 087 8561687

Фирмени новини

13.10.2013

ПЛЪХОМОР

Намерихме РАКУМИН на Байер и възобновяваме производството на Плъхомор (до изчерпване на количеството АДВ).

 
07.08.2012

Оферта вносни

ВНОСНИ ПРЕПАРАТИ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНА УПОТРЕБА оригинални опаковки предлагани от ДИК Фарм по цени на вносителя   № Наименование и разфасовка АДВ и форма производител употреба Разрешение   на МЗ  № цена с ДДС   1   БАНДИТ 10 ЕВ 1 л  флакон ципермет-рин 10% микро- емулсия  ТрансКем Профешънъл Холандия срещу летящи и пълзящи насекоми   0312-1 от 15.11.2006   56 лв   67.20   2  ЦИТРОЛ Форте ВП 250 г  кутия   ципермет-рин 400 г/кг прах ПелГар Интернешънъл Великобри-тания срещу ...

07.08.2012

Приложение

ПРИЛОЖЕНИЕ към ценовата листа на ДИК Фарм ООД   1. МИШЕМОР - готова за масова и професионална употреба отровна хранителна примамка за мишки и плъхове. Съдържа 0,005 % бромадиолон на PelGar International, Великобритания. Предлага се в два варианта: зърна и гранули. Житните зърна са естествена храна за мишките и плъховете и това осигурява висока ...

Партньори