Вход / Регистрация

Вход за клиенти
Платен (Pro)

само за 24.90лв.!

Augusta Publishing ЕООД

адрес: София 1113 П.К.188 Августа Паблишинг

e-mail: info@augusta-books.com


Аюрведа. Какво е аюрведа и какво може да направи за теб.


книга, аюрведа - 15

0.00 лв.

Какво е Аюрведа? Вероятно най-старата лечителска традиция в света. Тя разглежда човека като многоизмерна система, състояща се от тяло, душа и жизнена енергия  прана.

Какво може да направи за теб? Според Аюрведа човек се разболява, когато в тялото се натрупва ама - цялото несмляно, неусвоено токсично вещество, без значение дали е под формата на храна, жлъчка, киселина или негативни мисли. Задвижвайки виталните сили вътре в нас, с нейна помощ организмът се самовъзстановява. Защото естественото състояние на човека е да бъде здрав и да живее дълго.

При написването на тази книга авторката – индийката Шубра Кришан, журналист и писател, - интервюира някои от най-добрите вайди-лечителите на Аюрведа, и успява да „преведе” на съвременен език техните основни принципи за:

-          вродения интелект на човешкото тяло;

-          хранене с пресни продукти  (включени са вкусни рецепти от индийската кухня);

-          класификация на човешкото тяло и характер според типовете доши;

-          грижите за физическото здраве и красота като начална стъпка към духовното     усъвършенстване;

-          разбирането за щастието като умение да се променяш без стрес;

-          „гунам” - изкуството да притежаваш красив ум.

 

„Основи на Аюрведа” е една от най-достъпните за западния начин на мислене книги за Аюрведа, които съм чел, и в същото време изпълнена с истински стойностно съдържание. Препоръчвам книгата на всеки, който търси пътя към здравето и пълноценния живот, както и на медиците и холистичните терапевти, които желаят да опознаят човешката природа в нейната божествена цялост.

Лари Доси, доктор по медицина, автор на Лечение отвъд тялото

 

На български език е издадена и другата книга на Шубра Кришан "Книга за женския комфорт. Рецепти за духа и тялото", издадена от Augusta Publishing.

www.augusta-books.com

Фирмени новини

17.01.2011

Исkате ли да се научите да приготвяте здравословното масло гхи от аюрведичната кухня?

Как да си приготвим маслото гхи у дома - вижте в блоgа на издателство Augusta Publishing

 
28.12.2010

Предстоящи заглавия за 2011 г. на Augusta Publishing.

Краят на всяка година е време за равносметки, но така също и за нови планове. Ето част от нашите предстоящи заглавия за 2011 г.:   http://augusta-books.com/coming-soon.html   Според китайския зодиак това е година на заяка, която идва след две наистина противоречиви и сложни години. Казват, че това ще бъде година на социалните контакти и ...

03.12.2010

Навикът да действаш сега! в класацията за най-добри бизнес заглавия на 2010!

Изключително се радваме, че книгата на Augusta Publishing  „Навикът да действаш сега! Как да преодолеем отлагането и чувството за вина“  на уважавания американски психолог Нийл Фиоре влезе в класацията  „Най-добрите бизнес книги на 2010 г“ на интернет-книжарницата Novavizia.net!

Партньори