Вход / Регистрация

Вход за клиенти
Платен (Pro)

само за 24.90лв.!

МАРИСАН и КОЛЕВ АД

адрес: ул. Калнъ дере 15, ИЗП, Русе 7009

телефон: 082 519721

e-mail: info@marisanbg.com


МАРИСАН е компания, играеща важна роля в развитието на строителната индустрия в България. Носейки тази отговорност и анализирайки нуждите на пазара, компанията разработва и въвежда на пазара:

-          Първата, произведена в България, строителна смес за зидане с блокчета от газобетон.

-          Първата, произведена в България, циментова шпакловка.

-          Първата, произведена в България, лепило-шпакловъчна смес за топлоизолационни системи.

-          Първата, произведена в България, топлоизолационна система, като и до сега, топлоизолационните системите на МАРИСАН остават единствените в България, произведени „под един покрив“.

Първият продукт на фирмата е част от серията лепила за керамични покрития ТЕРАФЛЕКС®. С времето успява да се наложи на пазара като синоним за отлично и безкомпромисно качество, неизменен помощник в работата на всеки майстор и строителен работник. Продуктите от серията ТЕРАФЛЕКС®, изграждат устойчиво доверие в компанията, значително подпомагайки последвалото разширяване на продуктовата гама. Постепенно, на пазара се появяват и останалите серии продукти, покриващи специфичните нужди на всички довършителни строителни работи: различни видове лепила, шпакловки, хидроизолации, замазки. Тяхното качество, както и сигурността в избора се гарантират от запазените марки на компанията, най-известните, от които са ТЕРАФЛЕКС®, ТЕРМОФЛЕКС®, ХИДРОЗОЛ®, ГАЗОЛИТ®, ЦИМЕНТОЛ®, ТЕРАПОР® и т.н.

През 2006г. МАРИСАН създава и втори иновативен завод, предназначен за производство на топлоизолационни материали от EPS. За партньор и доставчик на оборудването, както и изпълнение на цялостния проект, е избрана австрийската фирма HIRSCH MASCHINENBAU, участник в създаването на най-големите и модерни фабрики за преработка на EPS в световен мащаб. По този начин, и до момента, заводът на компанията остава най-модерният и автоматизиран, що се отнася до производството на топлоизолационни материали от EPS, в България.

Този ход позволява на компанията, първа на пазара да предложи цялостни системни решения в сферата на топлоизолирането. През 2008г., топлоизолационните системи ТЕРМОФЛЕКС® биват отличени със златен медал за качество на 64-ия Международен технически панаир в Пловдив. И до момента те остават единствените топлоизолационни системи, притежаващи такова отличие в България.

Малко след въвеждането в експлоатация на новия завод, се стартира и процесът по модернизиране на завода за производство на сухи строителни смеси. За партньори, МАРИСАН избира световните лидери в производството на оборудване и машини от такъв тип: KAWASAKI ROBOTICS, MAILLIS GROUP и DANTHERM GROUP. Роботизирането и автоматизирането на почти всички операции в производството, гарантират непрекъснатото и постоянно качество на всички продукти, произведени в него.

Следвайки този дух, през 2011г. в експлоатация се въвежда и третия завод на фирмата с изцяло автоматизирана линия за производство на пастообразни мазилки, бои и грундове. Реализацията на този проект позволява внедряването на, уникално за България, напълно автоматизирано производство.

През 2014г. МАРИСАН инвестира в две основни технологични направления – линия за производство на водоразтоврими строителни лепила на поливинилацетатна основа (PVA) и оборудване за производство на декоративни архитектурни елементи, профили и покрития за тях.

Ясно осъзнавайки отговорността, която компанията носи за качеството на своите продукти и системи, не само до момента на закупуването им, а и след това, МАРИСАН изгражда и своя собствена изпитателна лаборатория. Оборудвана с най-съвременна лабораторна техника и отговаряща на всички международни стандарти, лабораторията позволява детайлно изследване на всички видове сухи строителни смеси, мазилки, бои и цялостни системи за хидро- и топлоизолиране. Висококвалифицираните технолози, работещи в лабораторията на компанията, както и тяхното тясно сътрудничество с лабораториите на BASF, WACKER и DOW CHEMICAL, придават самочувствието, не само за повишаване ефективността на настоящите, но и за перманентното разработване на нови иновативни продукти и решения, изпреварващи очакванията на пазара. Важен момент в работата на лабораторията е и помощта, която тя оказва на партньорите на МАРИСАН, позволявайки извършването на точен и прецизен лабораторен анализ, изцяло съобразен с техните нужди и изисквания.

Визията на МАРИСАН:

Технологичен водач в устойчивото изграждане и оформяне на енергийно ефективни жизнени пространства, близки до хората и техните нужди!

Мисията на МАРИСАН:

Съхраняването на сградите и оптимизиране на тяхното естетическо въздействие!

Философията на МАРИСАН:

Идеята, около която всички в МАРИСАН се обединяват става едновременно и философия на компанията - разработване на иновативни продукти, системи и интегрирани комплексни решения, подсигуряващи строителството, щадящи природните ресурси и, гарантиращи функционалните и комфортни условия на живот и труд. Едновременно с това, компанията е насочила своя фокус към активното оптимизиране на дейността на работещите в тази среда - инвеститори, строителни предприемачи, майстори и работници.

С течение на годините, тази философия се доразвива и придобива нови измерения – амбицията МАРИСАН успешно да спомогне за разрешаване проблема със съхраняването на живота на старите постройки и качественото изграждане на нови такива. За тази цел, компанията непрекъснато извършва изследвания и разработки за производство на системи от продукти и услуги, съхраняващи и подобряващи различните части и конструктивни елементи на сградите (фасади, стени, покриви, подове, облицовки и др.). Редом с тези функционални задачи се нарежда и естетическото оформяне на сградите с цвят и структура.

Казано на кратко – целта, която МАРИСАН е поставила пред себе си, е да бъде новатор в оформянето на едно екологично и функционално човешко жизнено пространство. Именно това мотивира съвместната работа на компанията с клиенти и партньори, споделящи същите приоритети и цели.

Цялата политика на МАРИСАН, както и високите изисквания, които компанията си поставя, се съдържат в девиза: БИЖУТЕРИ В СТРОИТЕЛСТВОТО!


повече

Продукти

Фирмени новини

27.07.2016

Как да осигурим ефективна хидроизолационна защита за керамичните покрития?

Керамичните покрития и облицовки са неизменна част от застроените площи, без значение дали са положени в интериора или екстериора. Това налага и нуждата от техния качествен монтаж. Сами по себе си обаче, керамичните облицовки не могат да осигурят нужната хидроизолационна защита и влагата успява да се просмуче през самата облицовка ...

 
22.07.2016

ТЕРАФЛЕКС® GOLD – КЛЮЧЪТ КЪМ МНОГООБРАЗИЕТО И КРАСОТАТА НА КЕРАМИЧНИТЕ ОБЛИЦОВКИ

Още от древността, есенцията на строителството и архитектурата се състои в стремежа за изграждане на масивни сгради и съоръжения, чрез надеждно интегриране и устойчиво комбиниране на множество отделни елементи и детайли. Олицетворение на тяхното качество и дълготрайна експлоатация обаче, се оказва лепилото, което ги свързва ...

12.07.2016

МАРИСАН разширява своята гама от продукти на гипсова основа

  МАРИСАН разработи пълна гама строителни материали на гипсова основа. Характерно за тях е широкото приложение и надеждното и дълготрайно експлоатационно качество.         ТЕРАФЛЕКС® ГИПСОВО ЛЕПИЛО е перфектното решение за полагане на гипсови блокчета, каменни орнаменти, декоративни тухли и облицовки, както и различни панели и плоскости.         ТЕРАФЛЕКС® ЛЕПИЛО ЗА ГИПСОКАРТОН се грижи за здравината ...

Партньори

ФОРМТРЕЙДИНГ